Skip to main content

Fasulye burrito nasıl yapılır

I write a recipe for how to make a burrito in Turkish for my friends in Istanbul. Please feel free to correct my Turkish mistakes in the comments! Enjoy :)

Fasulye burrito nasıl yapılır:
  • bir bardak kuru siyah fasulye
  • bir bardak pilav
  • iki tane yeşil biber
  • bir tane kırmızı biber
  • beş tane domates
  • bir demet taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • bir limon
  • yarım demet maydanoz
  • tuz
  • kara biber
  1. Bugün bir burrito yapıyorsun.  Kuru fasulyeyi soğuk suda buzdolabında tencere içinde bir gece önce kuru siyah fasulyeyi piştikten ıslatıyorsun.  Ertesi gün iki saat fasulye kanatıyorsun.
  2. Fasulye yaptıktan sonra süzgeçle fasulye elekten geçiriyorsun.  Fasulye pişirmeyi bitirmeden önce sebzeleri hazırlıyorsun.
  3. İlk önce acılı salçası yapıyorsun.  Taze domatesleri, yeşil ve kırmızı biberleri, taze soğanları, taze sarımsakları yıkıyorsun.  Sebzelerin saplarını kesiyorsun ve biberlerin çekirdeklerini boşaltıyorsun.
  4. Taze soğanın dış yapraklarını ve sarımsaklar soyuyorsun.  Beyaz kısımlarını ince ince ve küçuk küçuk doğruyorsun.
  5. Domatesleri ve biberleri küp küp doğruyorsun.  Domatesleri, biberleri, ve soğanları karıştırıyorsun.
  6. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra biraz limon suyu koyuyorsun.
  7. Maydanozu yıkıyorsun.  Kuruladıktan sonra maydanozun yaprakları doğruyorsun ve maydanozun dallarını ayıklıyorsun.
  8. En son pilavı yapıyorsun.  Ocağı yakıyorsun ve tavayı ısıtıyorsun.  Tavaya sıvı yağı dökuyorsun.  Tavaya pilavi ekliyorsun.  4-5 dakika pişmeye bırakıyorsun.  Tavaya iki bardak sıcak su ekliyorsun.  Pirinçleri 20 dakika kadar kavuruyorsun.  Pilavi pişirtikten sonra ocağı kapatıyorsun.  Bir avuç maydanozu ve bir tutam sarımsağı pilava ekliyorsun.
  9. Ocağı yakıyorsun ve bir tava ısıtıyorsun.  Lavaş yoksa tortilla tavaya koyuyorsun.  Biraz zaman lavaşı ısıtıyorsun.
  10. Bir kat pılavı bir kat fasulyesi bir kat domatesleri ve biber lavaşın üzerine koyuyorsun.  Arzu edıyorson Tabascao salçası yoksa acı biber suyu ekliyorsun.  Smetana ile servis ediyorsun.  Son olarak peynir rendeliyorsun.  Bir tutam peyniri  üzerine koyuyorsun.  Lavaşı doldurduktan sonra katlıyorsun ve servis ediyorsun.  Afiyet olsun!